Mens sommeren regner væk, har vi det skønt!

Vi skal flytte… – To The Land of Opportunities!

Vi har solgt vores hus! Det tog lidt tid, men nu er det solgt, og vi skal flytte! Det er helt vildt – og selvom vi har haft lidt tid til at vænne os til det, så føles det stadig overdrevet vildt… Vi har længe vidst, at vi ikke ville blive boende i dette hus, og faktisk har det stået til salg – on-off – det sidste år. Vi havde det af markedet i en 4 måneders periode, da Vitus fik sin diagnose, og jorden styrtede sammen under os, men efter vi returnerede til “virkeligheden”, var vi fortsat fast besluttede på at flytte. Så det skal vi! Handlen gik endeligt igennem i sidste uge, og alle forbehold er nu væk og kontrakten bindende. Det er fantastisk og spændende men også lidt skræmmende… – Skræmmende fordi vi ikke bare flytter over på den anden side af kommunegrænsen… – Vi rykker simpelthen over på den anden side af Atlanten! Ja, det ser helt vanvittigt ud, som jeg sidder her og kigger på de ord, jeg skriver, men ikke desto mindre er det sandhende! Efter nytår flytter vi til USA – min mand har fået en transfer til Accentures New York kontor, alt er på plads – i hvert fald de ting, vi kan forvente er på plads på nuværende tidspunkt. Senere tager vi os af resten… Vi skal f*cking-freaking flytte til New York City – home af Carrie, Samantha, Charlotte and NOW Ditte 🙂

Det ville være løgn, hvis vi sagde, at det ikke skyldes Vitus… – Jeg vil ikke give ham hele æren for, at vi nu drager ud på vores hidtil største eventyr, men hans diagnose har uden tvivl sat kursen for vores lille familieskib. I min evige søgen efter information omkring Vitus’ diagnose samt fremtidige prognose – havner jeg hele tiden i USA. Konstant er der interessante artikler, spændende institutter og inspirerende tilgange at finde i USA. De fleste af de tilgange og metoder, vi allerede har fundet, og som har bidraget til en gladere og mere udviklet Vitus, stammer fra USA, og jeg håber, at vores ophold kan hjælpe mig det sidste stykke vej, så Vitus – og resten af familien – kan få det bedst mulige liv… Derudover mangler jeg stadig at finde en familie, der har været igennem de samme udfordringer som os. Jeg ønsker mig inderligt at få kontakt til nogen, der har oplevet de samme ting som os – måske der findes nogen derude, der ved, hvordan vi knækker – for mig at se – Vitus’ største udfordring; spisning. Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at komme afsted og til at blive endnu klogere på min helt unikke dreng. OG jeg glæder mig til den oplevelse, vi skal have sammen som familie. Jeg glæder mig til at min mand skal i gang med en ekstremt spændende periode i sit professionelle liv, og jeg glæder mig til at bygge et nyt og inspirerende netværk fyldt med kærlighed i hjertet af NYC. Vitus skal blive hjemme hos mig, hvor han og jeg vil fortsætte med at gøre en masse gode ting, og Sofia skal starte i kindergarten.

sv

En hyggelig stund med fælles tegnefilm.

Det er ikke meningen, at vi skal slå rødder på den anden side af kloden. Min drøm er helt sikkert at returnere til Danmark, hvor vi har en fantastisk, stor familie og de skønneste venner, man kan tænke sig. Somme tider skærer det i hjertet, når jeg tænker på, at vi skal afsted… Selvfølgelig gør det det! Der er så meget kærlighed i Danmark, der er så mange mennesker, jeg vil gå igennem ild og vand for, men dette til trods er jeg alligevel af den overbevisning, at man skal tage de muligheder, der byder sig. – Specielt når de giver så meget mening, som denne gør… Det værste der kan ske er, at vi ikke trives, og så er jeg den første til at afslutte alt igangsat og vende næsen hjemad.

“When opportunity knocks – answer the door!”

Skriv en kommentar

 • Anne Hansen

  Hej

  Der findes en bog, der hedder “Disconnected children” af Dr. Robert Melillo.
  Den er fantastisk. Dr. Robert Melillo har udviklet http://www.brainbalancecenters.com, som har afdelinger i forskellige stater i USA.
  Der er et kæmpe udviklingspotentiale for Jeres dreng, især fordi I er startet så tidligt. Jeg har selv en dreng på snart 14 år med Tourettes & ADHD. Vi var New York for 2 år siden og besøgte et center i Allendale. Det var en stor oplevelse og har gjort en stor forskel i vores liv.
  På dette link holder Dr. Melillo et rigtig godt foredrag, der overordnet giver et billede af, det arbejde de gør med børnene og den viden der ligger bag. Den kan jeg virkelig anbefale for at få en fornemmelse af ham og hans vigtige viden og budskaber:
  https://www.youtube.com/watch?v=0f0mF-P6BWk&feature=youtu.be

  Bedste hilsener
  Anne
  Ps. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker at høre nærmere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Amelung-Gettinger

  Hej Ditte!
  Så lige denne artikel og kom til at tænke på dig og din dejlig dreng.
  Syntes bare det er en lidt solstråle historie:-)
  Knus Maria
  http://m.bt.dk/?redirect=www.bt.dk/danmark/stines-otte-aarige-dreng-er-autist-haandvaerkere-gav-mig-haab-for-fremtiden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Tillykke! Mon i kan få Reina med til USA? Kh. katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hejsa!
  Jeg så dit opslag på Facebook gruppen “USAdamerne”. Jeg har ikke selv stået i jeres situation, men har været Au Pair ved en familie her i New York som havde en dreng som var autist. Jeg boede ved dem et år og hjemmeskolede ham sammen med en anden babysitter. De kørte Son-Rise programmet. Det fungerede virkelig godt for ham! Jeg tog en uge til MA på kursus og jeg kunne så godt lide at det hele handlede om børnene og hvor fantastiske de er og at vi skal acceptere og elske dem lige som de er. På den måde får vi en indsigt i deres verden og bygger et bånd. Senere hen kan vi så vise dem “vores” verden. Jeg bor selv i New York området og vil hellere end gerne hjælpe hvis i får brug for en extra hånd når i flytter!
  Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita rittenhouse

  Hej Ditte,
  Jeg læste dit indlæg på din blog om Vitus og at i skal nu til USA.
  Jeg har boet i USA i 16 år men er fra Nexø (Anita Hansen) oprindeligt.
  Jeg tilhører en gruppe
  “Danske Kvinder i USA aka USAdamerne” på facebook og har delt din blog måske nogen kender noget med vitus’s situation.
  Anita

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hold da helt op Ditte godt gået og hold da op hvor jeg forstår jer og håber I får nogle fantastiske og fine oplevelser og helt sikkert flere redskaber til at klare Vitus sygdom. Den klarer I.
  God vind fremover Sanne Balka

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mens sommeren regner væk, har vi det skønt!