Til afsluttende besøg på hospitalet...

Mens sommeren regner væk, har vi det skønt!

Vitus sover. Det pisker ned uden for. Dansk sommer mig i r****! I morges prøvede jeg at overbevise min mand om, at vi skulle booke en eller anden hurtig tur til en eller anden herlig OG solrig destination. Bare 3-4 dage. Han er vist ikke umulig at overtale, men efter at have ledt på nettet, synes jeg virkelig ikke, der er noget – med mindre vi gider betale rigtig mange penge for det. Og det gider vi (vist) ikke 🙂

Vores skønne au pair er på ferie med sine veninder. Jeg er derfor alene hjemme med Vitus og har således fornøjelsen af hans selskab hele tiden. I øjeblikket bruger vi lidt krudt på at tisse på potte, og det går virkelig forrygende. Han synes, det er enormt spændende og har en rigtig god fornemmelse for, hvornår det er tid til at sætte sig på potten… – Lige ind til han glemmer det, fordi han er opslugt af leg 🙂 Han render tit rundt i bar mås – også i dag – og alt imens den lille lego-pige skulle puttes i sin seng, var det åbenbart tid til et potte-besøg… – Men det havde Vitus selvfølgelig hverken øje for eller tid til, så først efter 2 sekunders tissen, fortæller han mig, at han skal “tisse pot” 🙂 Ja, ja – vi vaskede lidt lego og tørrede op, men det vildest var, at han kunne stoppe sit tis og først fortsætte, da han 3 sekunder efter sad på potten. – Sgu meget god blærekontrol! Egentlig har vi fået at vide, at børn med autisme ofte er sene til at blive renlige. De har vist “svært ved at mærke sig selv”, som lægerne siger. – Og selvom jeg ikke gider bruge energi på deres forudsigelser og blot have fokus på vores egne erfaringer, ulmer det alligevel lidt inderst inde… Vi må se – måske han ganske hurtigt lærer, hvad man skal gøre, når tissetrangen presser sig på. Hvis ikke, klarer vi også den 🙂

I går kørte vi en tur ned i Lyngby Storcenter alle fire. Der var opsat et lille legeland i midten af centeret med rutsjebane, vippe og klatretårn. Der var vel ca 15-20 børn, der alle knoklede rundt og hyggede sig…

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det altså igen – jeg kan ikke lade være med at undre mig, når jeg ser Vitus i sådanne rammer. For det første er han ved at revne inden i, bare vi nævner, at vi skal en tur i centeret. Han ELSKER at komme ud – elsker at køre i bil til et eller andet spændende sted, og han kan vitterligt ikke vente med at komme ud af døren. Gerne i bar røv og uden sko – afsted afsted 🙂 For det andet så NYDER han at gå rundt i centeret. Faktisk kan han slet ikke gå normalt og minder allermest om Benny fra Olsen Banden, fordi han konstant udfører små rejehop og badutspring i bare iver og lykke over at være på farten. Det ser så komisk og livsbekræftende ud – hans glæde kan ikke skjules. For det tredje er han det kæreste lille menneske når det kommer til at tage kontakt til de andre børn. Man kan se i hans øjne, at han virkelig gør sig umage, virkelig forsøger at føre en samtale, og virkelig – VIRKELIG – gerne vil de andre børn… Hans største udfordring er egentlig, at han er alt for sød, og ofte kommer han konstant bagerst i køen, fordi alle de andre børn – igennem institutions-livet – har udviklet små rundsave på albuerne 🙂

Jeg ved ikke, hvorfor det gjorde så stort et indtryk på mig i går – jeg mener, det er jo ikke første gang, at jeg oplever min søn fungere så fint socialt, selvom han aldrig har lært de ægte spilleregler fra institutionerne… Jeg var nok bare lidt let-påvirkelig efter vores besøg på hospitalet.

Man kan ikke være i Lyngby centrum uden at besøge Joe & the Juice – det kan Sofia i hvert fald ikke, så her spiste vi en sandwich, før vi kørte hjem. Der var også tid til lidt ansigtsmassage – stor luksus 🙂

SV1

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til afsluttende besøg på hospitalet...