Næste kapitel venter lige om hjørnet...

Når jeg bliver kontaktet af mødre, der er kede af det og frustrerede, gør mit hjerte SÅ ondt, og jeg bliver tosset over, hvor dumt et system Danmark har stablet på benene…

Jeg bliver tit kontaktet af frustrerede og opslidte mødre, der er bundulykkelige. Senest i dag. – Og jeg bliver lige påvirket af det hver gang! Det går direkte i hjertet. Jeg bliver ked af det sammen med dem, og jeg får lyst til at ruske i det etablerede system hjemme i Danmark. Det er SÅ forfærdeligt, som der sprøjtes diagnoser ud i verden i øjeblikket uden overhovedet – på ET tidspunkt – at gå en lille smule i dybden med de underliggende faktorer, der spiller ind.

Den mail jeg modtog i dag, gjorde et stort indtryk på mig. Jeg blev på et splitsekund revet tre år tilbage i tiden, hvor fortvivlelse, sorg, frustration, angst og vrede dominerede mit sind. Vores rejse – fra tidspunktet hvor Vitus fik sin autisme-diagnose og frem til i dag – har budt på SÅ mange interessante og informative ting. Jeg er uden tvivl et transformeret – og klogere – menneske på grund af denne rejse, og det er jeg lykkelig for. Ikke fordi det er nemt, for det er det virkelig ikke – men det giver så god mening. Alle de løse ender, der var i mit hoved for tre år siden. Alle mine spørgsmål. Alt det, der ikke gav mening. – Det hænger så fint sammen nu. Mit ansvar er blot at handle på min viden – at handle ud fra de ting, jeg har lært. Livet er så meget rarere og nemmere at leve, når det giver mening…

Jeg har tænkt meget over nogle helt specifikke ting, som forhåbentlig kan være til gavn for andre, der lige nu står der, hvor jeg stod for tre år siden…

Ville jeg – med det jeg ved i dag – have valgt anderledes, dengang jeg stod med en nyskrevet autismediagnose i hånden for tre år siden? Nej det ville jeg egentlig ikke… Jeg ville måske have justeret en smule, men i bund og grund kom vi – heldigvis – i gang med det, der er allermest vigtigt fra start. – Fokus på kost, og fokus på at hjælpe Vitus med at behandle al sansestimuli på en hensigtsmæssig måde.

Hvad er det absolut vigtigste, jeg har lært på vores lange rejse med Vitus? Det er, at lidelser som fx autisme og ADHD IKKE kun befinder sig i hovedet, som vi ellers hele tiden får at vide i det danske etablerede system. Vores børn undersøges af psykologer og pædagoger. Der fokuseres på hjerner og på, hvordan vi håndterer vores børns problemfyldte adfærd bedst. I bund og grund er det ikke meget anderledes fra den almindelige lægevidenskab. Der symptombehandles i et væk, og ingen bekymrer sig særlig meget om, HVOFOR problemet er opstået. Hvis bare vi kan få en creme/indsprøjtning/operation, så problemet forsvinder – så er vi glade. Har du fx nogensinde tænkt over, hvorfor du får eksem eller udslæt? Hvis du er som gennemsnittet, så sikkert ikke. Vi smører steroidcremer på i lange baner, og kommer eksemen tilbage, smører vi bare lidt mere på. Vi symptombehandler… Kunne det være, at kroppen forsøgte at fortælle os noget? Det tror jeg!

Det lyder måske helt absurd, men jeg tror faktisk på, at eksem kan sammenlignes med autisme. – Og jeg tror fuldt og fast på, at autisme (og alle de andre “mentale” lidelser) ikke blot “sidder” i hjernen. Jeg tror, vores system – vores krop, sind og sjæl – hænger ufravigeligt sammen. Og jeg tror på, at vi VIRKELIG trænger til at tage vores kost alvorligt. Jeg kan slet ikke se, hvordan nogen kan tro, at det ikke har en betydning?! Det er som om, at størstedelen af verdens befolkning tror, at maden ryger direkte ned i mavesækken og videre til et tarmsystem, der er fuldstændig isoleret fra resten af kroppen. Det er selvfølgelig ikke tilfældet! Det hele hænger sammen, og måske det endda hænger sammen på en måde, der kan vise sig som mentale dysfunktioner. Det tror jeg…

Noget af det vigtigste litteratur, jeg har læst, er en bog, der er skrevet af Beth Lambert. Bogen hedder “A Compromised Generation“, og den er et MUST READ for forældre i min situation for tre år siden. Den er enormt informativ – også svær at læse samt forstå – men står man for foden af det uoverskuelige bjerg, der skal bestiges, SKAL den læses. Den klæder dig på til at stå på mål for dine valg, og den ruster dig til at gå igennem en verden, hvor alle bombarderer dig med spørgsmål og kritik. Det er en af de meget få, hvis ikke den eneste bog, der videnskabeligt forklarer samenhænge og reaktioner i kroppen/hjernen. Det er en meget vigtig bog!

Jeg er i øjeblikket i gang med at uddanne mig selv. Det kursus, jeg tager, er udbudt igennem en organisation, der hedder Epidemic Answers, og førnævnte bog indgår som en del af pensum. Jeg bliver klogere og klogere for hver dag der går, og jeg glæder mig til en dag at kunne hjælpe alle dem, der skriver til mig på en mere dybdegående og fokuseret måde. Inden for det næste halve år, kan jeg kalde mig selv “Health Coach”. Det kommer jeg til at skrive meget mere om på et senere tidspunkt, og jeg glæder mig. Indtil da, ville det være helt vidunderligt, hvis I ville være behjælpelige med at dele mine erfaringer med folk, der kæmper for deres børn. Alle må skrive og ringe til mig – jeg vil gerne hjælpe så godt, jeg kan… Mit lille ydmyge mål er, at alle børn skal smile.

smil

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Næste kapitel venter lige om hjørnet...