Vitus' fødselsdag - sikke en dejlig dag!

Når man er helt ved siden af sig selv…

Høj puls. Urolig mave. Svært ved at koncentrere sig. Sådan har jeg det lige nu… Vitus starter i børnehaveklasse i morgen, og jeg er ganske enkelt et wreck! Selvom det er velovervejet, og selvom jeg egentlig ikke ville vælge at gøre noget anderledes, hvis jeg kunne, så har jeg det virkelig svært. Det bliver en stor dag på mange måder, og selvom jeg går rundt som et omvandrende nervevrag, så har jeg hele aftenen været vidne til to glade, fjollede unger – uden tegn på den mindste bekymring. Dét i sig selv er faktisk imponerende – for normalt er Vitus en direkte kopi af min indre tilstand! – Er jeg nervøs og presset, bliver hans lunte også kort. Så egentlig bør jeg tage mig sammen og trøste mig ved, at han efterhånden er nået dertil, hvor vi kan kalde ham “så klar som han kan blive i en alder af lige et par måneder mere end 5 år”!

Jeg er simpelthen så stolt af den udvikling, han har været igennem. Det har været en vidunderlig sommer. Vi har nydt de mange sommerferieuger i både Danmark og Spanien, og vi har især brugt tid på Bornholm. Det har været fantastisk. – Og nu skal ungerne så starte i skole i morgen, og selvom jeg har det virkelig svært, så er jeg også spændt på den helt rigtige måde.

Før sommerferien havde vi, som jeg også har skrevet om, et møde med skolen. Her blev der lagt en plan for, hvordan de bedst kunne tage imod Vitus. Han blev tildelt en fuldtidsressource og fortsætter med sine forskellige træninger inden for skoletiden. I morgen skal vi møde hans lærere, og vi skal møde hans “para”, som de kalder den person, der skal bistå Vitus igennem hans skoledage. Det bliver meget interessant. – Og vigtigt!

Jeg er fyldt op af energi – nærmest højspændt af energi, men jeg glæder mig også rigtig meget på hans vegne. Han er klar, og han vil så gerne. Han glæder sig, og hans øjne lyser op, når vi taler om, at han skal starte i skole. I dag sagde han meget højt og tydeligt, at han ikke vil have Sofia med i skole – han vil gå helt selv! – Måske jeg alligevel har beskyttet ham under mine vinger i lidt for lang tid… 🙂

Se lige min fine skoledreng! Ligner han ikke en, der klarer den?!

skole

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vitus' fødselsdag - sikke en dejlig dag!