Synet - den vigtigste sans!

Vitus og maden – NU er det NU…

Jeg har det virkelig ikke godt med det… Ja, undskyld mig, men jeg er seriøst hunderæd over at skrive dette indlæg. Mest af alt fordi jeg har aftalt med mig selv, at NU er det NU! Ved at skrive dette indlæg, forpligter jeg mig 110% til at gå helhjertet ind i det næste projekt – at få Vitus i gang med at spise på en ny og bedre måde. Men andre ord – at få Vitus til at spise selvstændigt og uden angst.

Det er virkelig svært for mig at sætte ord på, hvad det gør ved mig, når snakken falder på dette emne; Vitus og mad. Det virker helt irrationelt og skørt – og det er det også – men det er også sandheden. Der bor uden tvivl en angst i Vitus, som jeg mærker meget tydeligt. – Og der bor uden tvivl en angst i mig, som Vitus mærker meget tydeligt… Så sammenlagt er det bare dobbelt op på angst, og det er IKKE en god kombination. Derfor har jeg også hele tiden vidst, at vi ville have brug for meget intens hjælp, for at komme lidt af angsten til livs… Min drøm er, at vi kan åbne op for en sundere relation i forhold til mad OG hinanden, hvis angsten på en måde bliver minimeret. OG med en dreng, der ufravigeligt bliver større og større, skal der gøres noget nu.

SÅ tiden er inde. Det skal være nu… Mange af de udfordringer, der tidligere spændte ben for os er efterhånden elimineret, og vi har i bund og grund en glad, vellidt og velfungerende dreng. Han skal “bare” lige lære at spise selv! Med de gamle udfordringer kvit, burde vi nu have både overskud og plads i hjertet til at tage fat om problemet. Oh my Lord – jeg får sgu helt ondt i maven bare ved at skrive dette… Hvordan skal det ikke gå, når vi for alvor går i gang!?

thumb_img_9740_1024

For lidt tid siden satte jeg alle sejl ind for at finde en kompetent og sympatisk spiseterapeut, der havde mulighed for at komme hjem til os 2-3 gange om ugen. Mange, mange tanker er blevet brug på dette, og mange forskellige forsøg er blevet foretaget. Ind til videre uden succes. I processen er jeg dog kommet frem til, at det ikke nytter noget for os at køre hen til et hospital én gang om ugen… Det er ganske enkelt ikke intenst nok, og mest af alt giver det mig mulighed for at smutte uden om. – Springe over hvor gærdet er lavest, og dét må bare slet ikke være muligt! Heldigvis gjorde mit netværk her i New York det muligt for os at møde præcis sådan en person… En sympatisk, sød, tålmodig og super kompetent kvinde, der til dagligt arbejder på det mest anerkendte hospital for spiseforstyrrelser her i New York. Universet ville, at hun er klar på at tage “kampen” op, og vi har nu indgået en aftale med hende, som går ud på, at hun kommer hjem til os tre gange om ugen. Derudover har hun fået til opgave at holde MIG i kort snor; give mig konkrete planer for hver uge, sikre mit engagement og samtidig hjælpe Vitus i gang med at spise selvstændigt og uden angst.

Jeg er selvfølgelig helt ekstremt spændt på, hvordan det kommer til at gå. Ud over at blive ruinerede, håber jeg selvfølgelig, at det kan hjælpe Vitus med at overkomme sin aller største udfordring… Maden. Vi starter allerede i denne uge, og jeg håber, I alle vil sende os en kærlig og stålsat tanke. Vi får brug for al den opbakning, vi kan få…

8 kommentarer

 • Hanne

  Sender mine aller kærligste og varmeste tanker her fra Svaneke – og med håb om, at jeres fantastiske indsats lykkes med dejlige Vittus :0) Al ære og respekt fra mig til jer :0) Kærlige kram fra Hanne :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Jeg har selv haft et lille barn med en alvorlig spiseforstyrrelse/angst. Det viste sig at bunde i sanseintegrationsbesvær, men udviklede sig til en reel angst fordi vi ikke på et tidligt stadie forstod hvad der foregik og fik hjælp til hvad vi skulle stille op. Jeg fik til sidst hjælp af en fantastisk sundhedsplejerske der satte mig i forbindelse med en læge på Hillerød sygehus med speciale i børns spisevanskeligheder. De indledende øvelser, som var at kunne have et fælles familiemåltid uden angst og spændinger i luften, tog et år. Efterfølgende havde vi et par år år med faste måltider på repertoiret som mikkel var tryg ved og så lige så stille begyndte han selv at spise flere og flere nye ting. I dag er jeg stolt ved at fortælle, at jeg har en skøn 16-årig med gode spisevaner som ikke længere er bange for at smage på ny mad eller får stress af fælles måltider. Det har været et langt og sejt træk, og man må stole på den plan der er lagt når man ikke fra dag til dag ser de store fremskridt. Jeg ønsker dig styrke og kraft til kampen. At have et barn der ikke vil spise er hårdt på dyne måde – det går lige i hjertet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorthe

   Hej Fie
   Hvad hedder denne læge på Hillerød hospital? Har hårdt brug for hjælp til datters angst for at spise, så måske kan han hjælpe.
   Hilsen Dorthe

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henny Elisabeth Jensen

  Hej Ditte.
  Du kender mig knapt, men jeg kender dit ophav😉
  Jeg vil bare sige at jeg er dybt imponeret over jeres store indsats omkring jeres lille søn,Vitus’ autisme.
  At I forlod jeres hjem og land,og tog til New York,for at opnå den bedste behandling for ham,er helt fantastisk. Endnu større,er alle de flotte resultater han er nået frem til!!!
  Hvor mange ved eller forstår,hvad der kræves af forældre til et barn med svær autisme ? Det må være ekstremt krævende,og vanskeligt at både klare opgaven, men også at leve med usikkerheden om fremtiden. At du kan have overskud til Vitus og storesøster,samt at integrere dig/jer,og ikke have jeres familie og nærmeste venner omkring jer til hjælp og opbakning,er jo yderligere et stort savn… Du får hermed det største skulderklap man kan give,og ønsker dig/jer fortsat fremgang og energi til opgaven🍀🙏
  Mvh Henny E.Jensen
  Snogebæk 🌺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  XXXXX alle finger og tær og ønsker jer pøj pøj med det.
  Sejt at i tar kampen op 😉👍🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Sander

  Ditte, du er så sej, Vitus er så sej, I er alle så seje. De bedste ønsker og håb for jer. Og jeg ved at det nok skal gå til trods for at det er en sej kamp. Jeg er top imponeret over jer. Dyb dyb respekt fra mig. Knus Mette 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Al mulig held og lykke jeres vej.. Ønsker alt det bedste for Vitus og dig..
  Sender vilde, gode, gå på mod, stærke,kærlige og super fantastiske tanker til jer alle 4..<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  De kærligste søstersolidariske tanker og gode ønsker om at det vil rykke for jer.. vær udholdende, skab nye vaner.. rigtig mad på vej.. ❤️🙌🏡

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Synet - den vigtigste sans!