Når man rejser med sådan en som Vitus...

Costa Rica med vores børn

Ind til videre har vi haft nogle dejlige dage i ustyrligt smukke Costa Rica. Vitus har været lidt mærket af sin mavevirus, som han fik en dag, før vi skulle afsted, og der er også kommet en del opkastninger hernede, men ikke mere end vi har kunnet håndtere uden den store dramatik. Det mest ærgerlige har næsten været at tænke tilbage på hans mange måneder uden sygdom og hans gode humør – de ting har vi måttet undvære, og jeg må indrømme, at det selvfølgelig er hårdt ikke at se hans tilfredse smil i samme omfang. Vi håber, han snart er igennem det hele og kan få noge rigtig gode sidste dage.

Som tidligere skrevet fløj vi ind til Liberia, som ligger i det nordlige Costa Rica. Det var en hel del dyrere end at flyve til hovedstaden, San Jose, men med vores børn – som seriøst ikke kan køre mere end 30 minutter uden at blive køresyge, få ondt i maven og kaste op, var det bare ikke en mulighed at gøre andet. Fra Liberia havde vi ca 1 times kørsel til det hus, vi har lejet, og turen gik heldigvis godt. Vi landede kl 12.30 og havde booket bil hjemmefra. Turen fra fly igennem bagageindlevering ud til biludlejningsfirmaet gik forbløffende fint. Vi nåede hurtigt frem til bil-udleveringen, og her må jeg bare minde om, at det er en særdeles god idé, hvis man har sat sig grundigt ind i de ting, der kræves, samt de ting man har forudbetalt hjemmefra. Der gik ikke mere end 10 minutter før vi havde tilkøbt diverse forsikringer og også en større bil – mest af alt fordi vi slet ikke havde styr på, hvad vi egentlig havde købt hjemmefra, og hvad vi behøvede. Anyways, vi kom afsted i fin, stor bil, og forsikringen gider jeg slet ikke tjekke op på, for vi kan alligevel ikke lave noget om nu – intet kan refunderes.

Vi nåede frem til huset kl 15 – som viste sig at være tre uafhænige ferielejligheder (vi deler med to vennepar fra Danmark), hvor den ene lejlighed er størst med fællesarealer og skøn terrasse. Igor, som både ejer og har bygget dette kompleks mødte os, og vi blev indlogeret. Igor og hans partner har boet her i 30 år. De kommer oprindeligt fra Slovakiet og driver til dagligt dette skønne, absurd autentiske sted. Stedet har efterhånden 30 år på bagen, og det kan bestemt ses, men når det er sagt, så er her helt vidunderligt og så fuld af charme og sjæl – præcis det vi havde ønsket for vores oplevelse. Du kan læse mere om stedet her.

Vi bor ca 3 km fra Playa Flamingo, som er en vildt smuk strand. Bølgerne kan blive høje, men stranden karakteriseres stadig som børnevenlig. Endnu tættere på ligger der en mindre strand, hvor sandet er mørkere, som også er børnevenlig, og mindre end 10 minutter væk er der små souvenir-shops, hvor der også kan købes forskellige andre Costa Ricanske sager. Supermarkeder ligger der hist og her, hvor varerne er lokale og ganske fine. Vi har efterhånden fået en del forskellige gode middage, kyllingegryde med ris, oksebøffer med grønne bønner og salat, spaghetti bolo, ovnbagte kyllingelår osv.

Jeg synes virkelig dette sted er skønt! Selve “komplekset” består af 3-4 større bygninger, som alle er indrettede med uafhængige lejligheder. Nogle større end andre. Der er to pools i forskellige niveauer – vi bruger fx kun den øverste pool. Derudover er der de smukkeste udsigter fra forskellige vinkler, og huset ligger i bogstaveligste forstand midt i junglen med aber rundt omkring. Vi hører dem primært tidlig morgen. Man skal være ok med dyr, kryb og andet relativt unormalt i forhold til fx Danmark! Vi er stødt på en tarantel, en skorpion, kæmpe græshopper, mega mange myrer osv 🙂 Mere om dyrelivet i et senere opslag! MEN – vil man gerne opleve det originale Costa Rica, hvor sjælen og pura vida omringer én, er dette sted helt genialt!

Nedenfor er lidt billeder fra stedet:

cri

Flamingo Beach!

cri1

Poolen hvor vi bor.

cri2

Dejlig have uden for vores dør.

cri4Udsigten fra vores terrasse.

cri6

Huset ligger på et lille bjerg, så udsigterne bliver ret vilde!

cri5Dejlige Sofia!

cri3De sødeste søskende 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man rejser med sådan en som Vitus...