Vitus er færdig med sit Brain Balance program!

Dansk jul på Manhattan!

Vi har lige været så heldige at have mormor og morfar på besøg i en uge. Det var nogle skønne dage, og ungerne nød det i fulde drag.

I lørdags holdt vi juleaften. Meningen var, at det skulle være 110% ægte med alt hvad dertil hører, men det var ikke så simpelt endda! Faktisk har det taget mig lidt tid at finde frem til de forskellige – uundværlige – ting, som følger med en dansk jul. – I hvert fald i vores øjne 🙂

Vi har altid – så længe jeg kan huske – spist and juleaften, så det skulle vi selvfølgelig også have herovre. Problemet var bare, at jeg ikke sådan uden videre kunne gå i supermarkedet og købe en hel, fersk and. Det krævede derfor en del research online, før jeg fandt frem til et sted upstate New York, som opdrætter, slagter og leverer ænder. For et par måneder siden fik jeg så leveret 6 frosne ænder, og jeg har igennem den sidste tid øvet mig på at kokkerere dem… Derudover ville jeg gerne finde en rigtig, dansk ribbensteg med svær! Det var lidt udfordrende, og de fleste steder kunne jeg kun finde en uden svær – dvs. absolut ikke en rigtig ribbensteg. Heldigvis fandt jeg ud af, at den danske Sømandskirke i Brooklyn hvert år holder julemarked med en masse danske sager. Her fik jeg – som en af de absolut sidste – fingre i en rigtig ribbensteg, og det skulle vise sig at være en virkelig god investering (den var dyr 🙂 )

Vi har efterhånden været på Grand Central Station – nærmere betegnet Vanderbild hall, hvor Claus Meyer har sin Northern Food Hall rigtig mange gange. Her har vi spist rugbrødsmadder og hotdogs, og her købte jeg også helt almindelig rødkål i glas, hvilket jeg ikke har kunnet finde andre steder. Julemiddagen var derfor eftrehånden ret komplet, og efter kreering af helt fantastisk risalamande, stod vi lørdag aften klar med både and, ribbensteg, varm rødkål, brune og hvide kartofler, rå rødkålssalat og en rigtig god brun sovs! Min mor havde i den grad tryllet i køkkenet, og jeg må bare sige én ting – hold kæft hvor det smagte godt! Mums! Tak til mormor og morfar for en uvurderlig indsats i køkkenet og for en super hyggelig aften, hvor der selvfølgelig også blev danset om juletræet og skrålet i vilden sky!

Nedenfor lidt billeder fra vores danske jul på Manhattan 🙂

j j1 j2 j3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vitus er færdig med sit Brain Balance program!