Vores jagt på det gode liv!

Den smukkeste tur med vores nye “Christiania” cykel

Vejret er imponerende – solen skinner fra en skyfri himmel, og vi har efter en del timers arbejde fået samlet vores nye kasse-cykel, som vi selvfølgelig bestilte usamlet for at spare lidt penge. Det var egentlig super nemt – måske fordi Kim gjorde alt arbejdet, haha 😀 Ja, ja, men han er altså ingeniøren i familien, så hans kompetencer skal udnyttes, når der er brug for det.

Vi bor på lower Manhattan, så der er ikke særlig langt til Brooklyn Bridge. Det var derfor oplagt, at turen skulle gå over broen, hvor vi så ville holde en mini-picnic med medbragt mad.

Turen over broen er helt unik – der er så utrolig smukt med vilde udsigter både den ene og den anden vej. Der var sort af mennesker, men vi formåede heldigvis at komme igennem mylderet uden at køre nogen ned og uden at komme til skade selv.

Vi har læææænge talt om, at vi gerne ville have en Christiania cykel. Vi havde en i Danmark, som vi solgte, da vi flyttede herover, og egentlig var det ikke før vi landede herovre, at det gik op for mig, at en Christiania cykel sagtens ville kunne bruges her på Manhattan. Vi bor i den lidt mindre vilde ende af Manhattan – lower west side – og her kan man faktisk godt færdes med en lad-cykel uden at frygte for sit og sine børns liv.

Da vi var i Danmark hen over sommeren forsøgte jeg at finde en Christiania cykel på den Blå Avis. Vi havde ikke lyst til at investere i en helt ny cykel, da vi ikke havde nogen idé om, at folk ville lade os have vores cykel for os selv… Vi var usikre på, om cyklen ville kunne komme med op i elevatoren i vores bygning, vi var i tvivl om det ville fungere at have den stående i vores lille lejlighed, og vi var meget i tvivl om, at cyklen ville være der dagen efter, hvis vi låste den fast til et træ nede på gaden… Under alle omstændigheder fik jeg aldrig købt den cykel, mens vi var i Danmark. Fragtudfordringer og andre praktiske overvejelser spillede selvfølgelig også ind…

Et par uger efter hjemkosten til NYC i september, mødte jeg tilfældigt en mand på gaden, som trak rundt med sine to unger i en hvid Christiania cykel. Jeg tog kontakt til ham – spurgte om han ville sælge den, men han havde desværre lige købt den og ville bestemt ikke af med den! Han tippede mig i stedet om en amerikansk producent, som holdt til i San Diego. Her havde han selv overvejet at købe en lad-cykel, men blev så tilbudt at købe en brugt Christiania cykel i stedet.

Producenten hed Virtue Bikes, og jeg brugte lidt tid på at undersøge deres produkter. Hurtigt efter havde vi bestilt en af deres school busses, og to kæmpe pakker var på vej med posten. Vi havde købt cyklen usamlet, da det sparede os en del penge – og vi vurderede oveni, at Kim sagtens ville kunne samle cyklen ud fra en instruktionsbog. Der var bare ikke rigtig nogen, der havde fortalt os, at der som sådan ikke ville følge en instruktionsbog med, haha 😀 Heldigvis har jeg dog så sej en mand, at det selvfølgelig ikke var noget problem, og vi kunne – som planlagt, da cykel seriøst passer på millimeteren i vores vare-elevator – komme på vores første tur her i weekenden.

Jeg elsker den allerede! Den er fantastisk, og den giver os en imponerende stor rækkevidde i forhold til at komme omkring her i området. I dag tilbagelagde vi ca 12 km. Kim og jeg skiftedes til at cykle/løbe, mens ungerne sad og nød udsigten. Fantastisk opfindelse – sådan en lad-cykel, og jeg lyver ikke, hvis jeg siger, at de første 15-20 personer misundeligt kommenterede vores cykel, mens de sendte imponerede blikke vores vej!

Nedenfor lidt billeder fra vores tur:

thumb_img_7207_1024 thumb_img_7211_1024 thumb_img_7216_1024 thumb_img_7225_1024 thumb_img_7231_1024 thumb_img_7243_1024

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores jagt på det gode liv!