To måneder efter vores flytning...

Sofia og det amerikanske sprog…

Godmorgen fra New York! Vi elsker lørdage – stille og rolige morgener, uden noget man skal OG med udsigten til endnu en fridag i morgen. Det er skønt, og vi nyder det alle MAX! Måske vi også nyder det en lille smule mere end gennemsnittet, fordi vi hver mandag aften til torsdag aften skal undvære vores far… Ikke noget jeg er særlig begejstret for, men sådan er det desværre lige nu.

Vi har nu været her i præcis 3 måneder, men lidt hurtig hovedregning viser, at det langt fra er 3 effektive måneder, Sofia har haft i skole… – Hun har været mere ramt end nogensinde af sygdom og diverse belastende lidelser – det har været et rent helvede faktisk! – Og sammenlagt har hun været væk fra skolen mere end 3 uger… Vild nok! – Bestemt ikke særlig hensigtsmæssigt, men jeg bliver bare aldrig den mor, der sender mit barn afsted på en panodil og håber, at han eller hun klarer den… Så kombineret med en uges vinterferie, er det faktisk ret mange uger, hun ikke har været i skole!

På trods af dette går det egentlig helt vildt godt. Hun er faldet rigtig fint til og er næsten der, hvor hun glæder sig til at komme i skole somme tider. Sprogligt har hun været – og er stadig – inde i en imponerende udvikling! Det er dybt, dybt fascinerende så hurtigt hun lærer, og hvor jeg i starten kunne få ondt i hjertet, når hendes frustration over ikke at kunne kommunikere fyldte alt – ja, så har jeg på ingen måde været i nærheden af den samme hjælpeløse følelse igennem de sidste uger. Det er SÅ fantastisk, og der går ikke en eneste dag, hvor jeg ikke må nive mig selv i armen, når jeg hører hende tale engelsk. Det er kommet så vidt, at hun ofte ikke rigtig kan finde det danske ord – hvilket næsten er skræmmende, men forhåbentlig meget almindelig for denne proces! Det er sætninger som: “Vi learn about både in school!” Eller: “Jeg vil gerne play with…” 🙂 Meget sødt og jeg er bare SÅ stolt af hende – f*** hun er en sej, gæv lille dame…

Her er en lille film fra denne morgen, som jeg optog i al hemmelighed…

 

– Og det sker altså ofte, at jeg fanger dem begge i at kommunikere på engelsk! Vitus er totalt på bølgelængde med Sofia, og taler hun engelsk til ham, jamen, så svarer han selvfølgelig på engelsk!! – Jeg vidste godt han havde klæbe-hjerne, men jeg er ikke sikker på, at jeg havde regnet med at se denne form for kommunikation bare 3 måneder inde i vores ophold her i USA! Gad vide, hvordan det hele ser ud om 6 måneder…. 🙂

Skriv en kommentar

 • Tine

  Hej Sofia ( og Ditte)
  Vi sidder lige nu spiser for sidste gang i skolegruppen, inden dine gamle venner fra børnehaven starter i SFO.
  Vi har lige set videoen hvor du leger med Vitus, og vi er allesammen vildt imponerede over hvor dygtig du er til engelsk.
  Vi savner dig!
  Kærlig hilsen Celina, Julian, Magnus, Darwin, Heidar, Gustav, Jonas, Thomas og Ein.
  Og ikke mindst fra Tine ( der følger lidt med i jeres nye tilværelse her på siden……)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Kæreste alle sammen – Sofia blev simpelthen SÅ glad for jeres hilsen! Hun savner jer alle helt vildt meget og taler ofte om jer. Når vi kommer hjem til sommer, kommer vi på besøg – også selvom de fleste er startet i skole 🙂
   Mange kærlige tanker og knus fra os alle

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To måneder efter vores flytning...