Gad vide om de nogle gange tænker på Vitus?

Jaaaaaaaaa JUBIIIIIII!!! Fedt, fedt, FEDT!

Hold nu kæft, hvor er jeg GLAD og hold nu KÆFT, hvor er jeg lettet! Vi har langt om længe fundet vores fremtidige bolig i NYC, men pyha – det har været en nervepirrende rejse!

Da vi for nogle måneder siden besluttede os for at flytte til New York, begav vi os også ud på en fuldstændig ny og forunderlig rejse – nemlig at finde en bolig i byen over alle byen – NYC! Lidt naivt og fuld af gåpåmod gik vi ind til opgaven og satte os hurtigt ind i tingene via google, netværk og nyfundne bekendskaber i samme situation. Vi var overbeviste om, at vi sagtens kunne finde denne bolig selv. – Og når jeg siger SELV, så mener jeg UDEN at hyre en mægler. I NYC fungerer boligmarkedet på en helt anden måde end herhjemme. Bevares – det kan bestemt også gå hurtigt herhjemme, hvis man skal leje en lejlighed i København – den kan være væk inden man når at se den, men i NYC er det bare på en helt anden måde – hektisk, kaotisk og vildt… Andre ord kan ikke rigtig beskrive det!!

Nå, men vi havde den her helt klare tro på, at vi sagtens kunne finde vores kommende lejlighed uden at bruge rigtig mange penge på en mægler… – For at få en mægler til at repræsentere sig og bistå i boligsøgningen, skal man slippe 15% af den årlige leje… OG – som de fleste måske ved – er der virkelig langt imellem de billige lejligheder på Manhattan. – Hvis de overhovedet findes?!

Vi fandt meget hurtigt ud af, at boligmarkedet i NYC er ekstremt dynamisk og hurtigt – ofte bliver lejlighederne lejet ud 1-2 uger efter, de er sat til leje, så vi ville ikke få meget ud af at starte i god tid… – De lejligheder vi fandt på markedet i august ville være lejet ud på 4. måned, når vi reelt ville have brug for den i slutningen af november eller december måned… Vi skulle have tålmodighed og vi skulle have is i maven… Vi kunne først gå i gang med at lede efter vores kommende bolig max 1 måned før, vi skulle bruge den… Ikke en specielt nem øvelse, når man – som jeg – lider af et fint udviklet kontrol-gen 🙂 Heldigvis har livet lært mig at slippe kontrollen, så selvom jeg har haft det hårdt til tider, har jeg også nydt den helt utilregnelige og uforudsigelige rejse, vi har været på… Det har været vildt – F*** det har været vildt!!!

I midten af oktober fik vi helt tilfældigt prøvet kræfter med det hele selv… Vi blev tippet om en super fed lejlighed – perfekt beliggenhed, fed indretning – alt var totalt i orden! Vi gjorde ved gud, alt hvad vi kunne – vi prøvede at hamle op med NYC! Vi kæmpede bravt, men vi kan også meget ærligt konstatere, at vi aldrig rigtig havde en chance!! Vi anede – på det tidspunkt – intet om spillereglerne. – Vi havde ingen idé om, hvad der var altafgørende, hvad det krævede, hvad vi skulle have klar af dokumentation, og hvilket tempo vi skulle holde NONSTOP for at kunne følge med. Vi gjorde det så godt vi kunne, men vi var virkelig langt fra at nå i mål! Vi blev kort og godt sorteret fra, og set i bakspejlet forstår jeg det godt! – Vi var naive, uvidende og havde ganske enkelt ingen idé om, hvad det indebar overhovedet at komme i betragtning til en lejlighed på Manhattan…

Efter vores mislykkede forsøg på SELV at anskaffe os en lejlighed i den pulserende boligjungle, valgte vi med det samme at ansætte en mægler – en broker i NY-sprog! I sommer – midt på Skanderborg Festivalen – løb jeg tilfældigt ind i Bettina Schriver – en erfaren ejendomsmægler fra NYC. Hun forklarede mig på det tidspunkt kort om boligmarkedet i NYC og rådede mig – uden tøven – til at gøre brug af en broker… Jeg ved ikke, om det var mængden af alkohol på daværende tidspunkt eller blot mine blå øjne, der fik mig til at tro, at vi kunne klare opgaven selv – livet ville i hvert fald, at vi skulle igennem hele møllen selv, før vi kom til fornuft 🙂 Derfor tog jeg selvfølgelig også fat i Bettina, da vi besluttede at ansætte en broker, og lad mig bare være HELT ærlig – hun har været fuldstændig uvurderlig og en KÆMPE hjælp! Vi var simpelthen ikke kommet i mål uden hende – det er jeg sikker på. Hun har guidet os igennem det vildeste cirkus, rådet os, delt sin viden om NYC med os og ført os helt over på den anden side af målstregen. – For dét vil jeg være hende EVIG taknemmelig!! Hun afleverede – for ca 2 uger siden – hele 92 sider til den ejerforening, vi søgte lejlighed hos… Kort sagt – hun afleverede en komplet kortlægning af vores personer samt vores økonomi – intet mindre, og så mente hun endda, at præcis dén boligforening havde lave krav til dokumentation!! Pyha, siger jeg bare – jeg ved virkelig ikke, hvad vi skulle have gjort uden Bettina! Det har været en enormt nervepirrende oplevelse, og selvom jeg har haft en god mavefornemmelse hele vejen igennem, så har det ved gud stadig været hårdt og angstprovokerende. – Det er jo ikke bare mig, der skal flytte!! Det er mine et og alt – mine børn…

Takket være Bettina flytter vi ind i en ca 125 kvm stor lejlighed på 9. sal i TriBeCa d. 1. januar 2016. – Eller dvs. Kim flytter ind i morgen – hahaha – ja, det er jo helt absurd, men vi har rent faktisk nøglerne fra i morgen d. 1. december – også selvom vi først i dag, d. 30. november, blev endeligt godkendte af den pågældende ejerforening. – Og for at det ikke skal være løgn, så aner Kim stadig intet om, at det hele nu er faldet på plads. Han sidder ca 10 km over jordens overflade i et fly fra Norwegian på vej til JFK lufthavn, hvor han lander kl 21 – lokal tid.

Alt ved denne situation er vanvittig – men mest af alt er det vanvittigt fedt at vi nu kan begynde at forberede os på, hvor vi skal bo… Vi kan bestille møbler, og vi kan glæde os på en helt ny måde – for DAMN jeg glæder mig! Jeg glæder mig efterhånden så meget til det kommende eventyr, at jeg næsten ikke kan sove om natten…

Det bliver HER, vi kommer til at slå vores folder efter nytår – vildt…

192825956

Vores stue og udsigt over Manhattan. 

198964126

Et par billeder fra vores udendørs fællesarealer – både skyskrabere og Hudson River bliver vores naboer.

198964201

Skriv en kommentar

  • Stort til lykke til jer – hvor er det spændende at følge. Vi har selv fået fremvist lejligheder af Bettina – endda vist i samme ejendom – og hun er suveræn. Vi påregner selv at flytte til NYC i 2017, så hvis i vil udveksle erfaringer vil vi være meget taknemmelige 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gad vide om de nogle gange tænker på Vitus?