Tænk hvis vi havde kunnet vælge Vitus fra!

Fra Lyngby til Hornbæk til Balka på Bornholm…

Det har været en ret voldsom tid. – En tid fyldt med skift og rod, flyttekasser og nye omgivelser. Vi har været meget igennem, men vi har haft styr på det. Planen har været klar, og den er blevet fuldt til punkt og prikke, hvilket i sig selv er en sejr 🙂

De sidste uger har budt på 3 fødselsdagsfester for Sofia, udflytning af vores hus i Lyngby, ophold i lækkert sommerhus i Hornbæk i 14 dage, Kims afrejse til New York, indflytning i sommerhus på Balka Strand på Bornholm… Det har været noget hektisk, MEN så længe energien er god og alle smiler, går det godt… Og dét har heldigvis været tilfældet 🙂

Dagen før børnenes og min udflytning af huset i Lyngby skulle vi lige have klaret en børnefødselsdags- OG afskedsfest for Sofias børnehave. Vi havde inviteret hele stuen til leg og frokost – 15 personer i alt, og selvom det – på dagen – virkede en smule uoverskueligt, var det den dejligste dag. Det betød meget for Sofia at have vennerne på besøg, og alle børn legede så fint sammen – inkl. Vitus. Der stod flyttekasser overalt, men legetøjet havde vi selvfølgelig bare spredt ud over hele huset, så de havde noget at hygge sig med. Afskeden blev faktisk en smule tårevædet… Vi har været SÅ glade for Sofias institution – hun har haft den skønneste tid hele vejen op igennem vuggestue og børnehave, med gode, kompetente og nærværende pædagoger og fantastiske venner. For det vil jeg altid være taknemmelig…

thumb_IMG_6547_1024

Dejligt stemningsbillede fra Sofias børnehavefest

Lørdag d. 17. oktober skulle vi være ude af huset. Kl. 12… Ungerne og jeg var – som skrevet – taget afsted dagen før. Der var li’som ikke nogen grund til at vi skulle rende rundt der imellem flyttemænd (Kim, godhjertede venner samt brødre) og tungt pakkede kasser. Men det var godt nok underligt… – Sådan at sove i et fremmed hus helt alene med børnene vel vidende, at de aldrig ville komme tilbage til dét hus, de havde boet i i 4 år… Eller det vil sige – jeg var ikke helt alene. Mine dejlige forældre overnattede sammen med mig, og ja – Vitus havde af gode grunde ikke boet i huset i 4 år, men I ved, hvad jeg mener 🙂

Vi havde faktisk noget virkelig skønne dage i Hornbæk. Vi havde været SÅ heldige og priviligerede at kunne låne det fedeste sommerhus med masser af plads, skøn have og brændeovn. – Jeg elsker brændeovn… Der er intet som at sidde der foran ovnen og stirre ind i flammerne, mens man får styr på tankerne. Huset lå ca. 5 minutters kørsel fra Hornbæk Havn og strand – et område der overraskede mig meget positivt i de dage, vi var der. Flere gange var vi forbi fiskehandleren på havnen og ungerne elskede den fine natur-legeplads, der var på stranden. Der var skønt, og vi fik både samlet muslingeskaller, set på krabbefiskere og hoppet længdehop fra gyngerne på legepladsen.

Sofias anden og tredje fødselsdagsfest blev holdt i Hornbæk. Fx havde vi de skønneste venner på besøg – heriblandt en af Sofias allerbedste veninder, Alberte. Ungerne hyggede sig max, mens forældrene drak god rødvin og hørte Kim Larsens klassikere – intet mindre end fantastisk 🙂

thumb_IMG_6629_1024 thumb_IMG_6637_1024

Dejlige, glade børn

Den sidste weekend i Hornbæk holdt vi en skøn på-gensyns-fest. Det var to dage før Kim skulle flyve til USA… – Og det var en helt speciel og dejlig dag samt aften… Vi havde inviteret de nærmeste venner og familie (vi var vel ca 40 personer inkl. børn), hentet mad udefra, købt diverse drikkevarer samt lavet et af værelserne om i farlig halloween stil 🙂 Ungerne hyggede sig SÅ meget. De var også på trick or treat tur, spiste en masse slik og hyggede sig. De voksne hyggede sig også. Det var dejligt at se dem alle… – Og lidt vemodigt… Det satte i hvert fald en masse tanker i gang, og der var mere kort imellem stor glæde og lidt tårer… Jeg kommer virkelig til at savne vores nærmeste…

Det er faktisk svært at finde ord, der beskriver, hvordan man har det, når man står over for så stor en forandring, der ikke blot implicerer én selv, men også dem, der betyder aller mest – sine børn. Det har været nogle heftige uger, med kæmpe forandringer. – Sofia er stoppet i børnehaven og går ikke længere i nogen institution… – Det kommer hun ikke til, før hun starter i skole på den anden side af nytåret i New York. Vitus er blevet revet rundt – fra sted til sted. – Umiddelbart ikke det smarteste med et barn med en autisme diagnose. Men helt seriøst – vi har haft det SÅ dejligt og SÅ fint. Vi har været glade, vi har været hele følelsesregisteret igennem. Vi har set alle dem, der betyder alverden for os. Vi har brugt kvalitetstid sammen som familie. – Gået ture, spist morgenmad i sofaen med dynen over os. Krammet og kysset og mere til… Jeg er dybt, dybt taknemmelig for, at mine børn kan bevare deres gode humør og smilende ansigter, selvom denne tid kræver en masse af dem. Jeg beundrer dem ufattelig meget – og elsker dem endnu mere…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tænk hvis vi havde kunnet vælge Vitus fra!