Er jeg blevet tosset?!

Når børnene leger… Og lidt billeder

Jeg har længe været dybt fascineret af Vitus, når han leger. Hans hjerne er virkelig – sikkert meget autistisk – men også ekstremt spændende! Han har den mest fotografiske hukommelse, jeg nogensinde har set hos en 2-årig, og Sofia får totalt baghjul, når det drejer sig om bogstaver, tal, former, farver og puslespil. Han kan alfabetet både på dansk og engelsk, tæller til 20 – selvfølgelig også både på dansk og engelsk, og så kan han et utal af former og farver.

Jeg har før beskrevet hans puslespilsevner, og de er sådan set uændrede bortset fra, at det keder ham en smule for tiden… Han får dem ikke rigtig lagt færdig, før han mister interessen. Det nye er nu, at han har alle sine brikker oppe på sofaen – ofte 2-3 spil á 25-30 brikker – og så lægger han selve puslespillet nede på gulvet. Det er fuldstændig skræmmende og meget fascinerende at se, som han rammer rigtig hver evig eneste gang! Velovervejet og med en helt klar plan henter han brik efter brik, og placerer dem lige præcis dér, hvor de mangler.

Når jeg gennemlæser ovenstående, kan jeg godt se, at det er ret specielt… – Jeg kan også godt gå med til, at Vitus selvfølgelig ikke er som alle andre… Men heldigvis begrænser hans evner og interesser sig ikke til tal, bogstaver, former og farver! Han kan så meget andet, og dejlige storesøster Sofia viser ham hver dag, hvordan man leger sammen, deler, tumler, fjoller og skændes. De er fantastiske at observere, og Vitus er fuldstændig – på den “vil-vildt-gerne” måde – afhængig af dette sociale samspil, som finder sted både imellem ham og søster – men også imellem ham og resten af familiens medlemmer. Det store hit i øjeblikket er at løbe “1-2-3”! Ja, navnet i sig selv siger måske ikke så meget, men det går ud på, at Vitus – med en af os i hånden – tæller 1-2-3, hvorefter vi løber så hurtigt vi kan ned i den anden ende af stuen. Utrolig spændende leg! – Hvad gør man ikke for de kære små…

Sofia er imponerende til at inspirere Vitus. Han gør ALT, hvad hun beder ham om… Hvis han kan… Her til aften hoppede Sofia på et ben, og jeg måtte virkelig tage mig sammen for ikke at knække helt sammen af grin over hans ihærdige forsøg. De er så ufattelig skønne sammen…

Lad mig slutte af med et par tumle-billeder – vi elsker at tumle, og på ubegribelig vis er det ikke endt galt… Endnu… 7-9-13 🙂

IMG_4399 IMG_4400 IMG_4407 IMG_4409

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg blevet tosset?!