Mor men også lærer og træner...

Er jeg blevet tosset?!

Jeg tror, jeg er ved at blive tosset! Jeg tænker over ting, som jeg aldrig har tænkt over før, og nogle gange kan jeg mærke, at jeg decideret har skiftet holdning på bestemte områder i løbet af de sidste par uger… Hvis jeg hæver mig op i helikopteren og kigger ned, kan det se lidt skræmmende ud. Men i bund og grund har jeg nok bare taget et par af mine skyggeklapper af og ser verden på en ny måde.

Jeg er begyndt et tænke enormt meget over, hvad jeg og min familie putter i munden… Jeg sætter mig grundigt ind i varedeklarationer, og jeg sammenregner – nærmest på fanatisk vis – Vitus’ kalorieindtag… Jeg kan snart alle ingrediensernes kalorieindhold uden ad… – Det er sgu ikke normalt, men egentlig meget praktisk nu når det har en betydning for min hverdag… Jeg sætter mig ind i, hvad E-numre egentlig betyder og læser om tilsætningsstoffernes betydning for vores helbred. På den ene side, ville jeg ønske, at jeg ikke havde læst så meget om dette og blot kunne leve uvidende videre – på den anden side ved jeg godt, at der er en altoverskyggende årsag til, at jeg gør det… – Mit ansvar som mor og mine børns sundhed, velvære og trivsel…

Min skræk er at blive over-fanatisk! – Det ved folk, der kender mig, at jeg ved gud aldrig har været. Der har skullet være plads til det hele og lidt til… – Men nu har jeg bare lyst til at starte mit eget lille øko-landbrug med høns, grise, køer og grøntsager – langt, langt fra E-numre og andre tilsætningsstoffer…

Som jeg hele tiden har nævnt, fungerer Vitus’ mave ikke optimalt. Han har hård mave og er nødt til at indtage diverse hjælpemidler for at komme af med sin afføring. Det kan ikke være rigtigt, og enhver kan se, at det ikke er holdbart eller naturligt på nogen måde. En fantastisk badminton-veninde fra mit tidligere liv har gjort mig opmærksom på en kvinde fra Jersey, som kan hjælpe mig med at analysere Vitus’ “tilstand”. Hun kan – via en prøve fra Vitus – komme nærmere ind på, hvordan hans system har det og på den baggrund anbefale mig en kostsammensætning, som vi kan teste herhjemme. Forhåbentlig kan en kostændring være med til at sætte Vitus’ system i gang igen, og jeg glæder mig til at blive klogere…

Ja, som I nok kan læse, er jeg på vej til at blive lidt kuk-kuk… – Oftest er jeg egentlig helt ok med det – andre gange er jeg decideret rystet over, at det skulle ske for mig… Lov mig at I siger til, hvis det kammer over 🙂

Skriv en kommentar

 • Julie Houmann

  Hej Ditte!
  Jeg forstår dine tanker og dine bekymringer med om du er ved at blive kuk-kuk 🙂 Jeg går jo selv meget op i hvad vi putter i munden herhjemme og prioriterer at købe kvalitet frem for kvantitet, da det jo netop er det hele vores system kører på og lever af! Jeg har gået til “opgaven” med en respekt for andres valg af prioriteringer i deres liv herunder også deres fra/tilvalg af kost, selvom det er modsat mine. Jeg håber og tror derfor også på at de respekterer mine valg mht at vælge kvalitet og mine prioriteringer indenfor kost. (Min dør står altid åben og får tit spørgsmål om hjælp til at finde ud af om en fødevare er sund, hvad de skal spise, økologi m.m., så viden kan også komme andre tilgode :-)) Men jeg er glad for at hjælpe, hvis jeg kan bidrage til at andre får motivation/inspiration til at lave nogle ændringer de ønsker. Så Ditte, det er kun godt med nyttig viden til både din familie, men også til din store berøringsflade 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Tak sødeste Julie – sender dig lige en besked… Måske du kan hjælpe os 🙂 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor men også lærer og træner...