Viden, frustration, angst og et dejligt liv

Blev Vitus autist i sandkassen?!

Jeg har ikke rigtig kunnet slippe det siden i går, så nu må jeg altså ud med det… Da vi fik tilbagemeldingen angående Vitus’ udredning på Glostrup Hospital, forsøgte de ligeledes at forklare os om årsager til autisme. De var inde på noget med gener, de snakkede om hjernen, og at den så anderledes ud end andre menneskers hjerne… Dog mente de, at det var meget usikkert, om en hjerneskanning kunne påvise forskelligheden. Grundlæggende og fælles for alle deres varianter var, at det var en tilstand, der blev dannet, mens barnet var inde i maven.

I den rapport jeg læste i går, blev det dog tydeligt beskrevet, at autisme typisk “dannes” i alderen 9-18 mdr. Der står, at “børn ikke fødes med autisme, men med anlæg for autisme”… Ja, jeg ved godt, at det i sidste ende kan være fuldstændig ligegyldigt – på den anden side, kan jeg somme tider have et stort behov for at skabe mening og forståelse i noget, som ellers virker meget svært at begribe… Hvis Vitus blot blev født med anlæg for autisme, må der jo være sket noget i hans tid her på jorden, som har været med til at udvikle ham fra et barn med anlæg for autisme til et barn med autisme… Men hvad er det, der er sket lige der midt i sandkassen ude i vores have? Er det noget, vi kunne have forhindret? Og hvis alting er i forandring på grund af den ene eller den anden påvirkning, kan vi vel også forandre det tilbage igen?! Hvorfor bliver det lige pludselig til en konstant som i “jeres barn har et livslangt handicap!”?

Nogle dage er mit hoved bare ekstra fyldt med tanker, lunten er kortere, og jeg har et større behov for at krybe lidt ind i mig selv. Sådan har det på en måde været i dag…

Forresten – jeg har oprettet en Facebook side, hvor jeg slår en meddelelse op hver gang, der er kommet et nyt indlæg. Du er velkommen til at følge med her.

Skriv en kommentar

 • Julie Houmann

  Hej Ditte.
  Jeg kunne ikke være mere enig i din udtalelse: “Hvis “noget” eller tilstande er i forandring og forandrer sig, kan vi vel forandre det tilbage igen”. Helt enig!!!
  Jeg har været til et MEGET spændende seminar i weekenden, hvor Bruce Lipton meget simpelt forklarede os at celler er foranderlige. Det er ikke generne. Det er cellerne som det hele handler om. Cellerne er intelligente og forandrer sig udfra de signaler vi modtager i vores kroppe. Ergo kan vi påvirke os selv via vores syn på/signaler fra omverdenen og gøre os syge eller raske. Det har forandret min måde at se verden på gennem mine øjne. Læs hans bog og bliv klogere 🙂 Bruce Lipton: “Intelligente Celler” og “Honeymoon effekten”. God fornøjelse 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

   Kære Julie – jeg elsker kommentarer som din – tusind tusind tak for tip og tak, fordi du ikke mener, jeg er helt væk 🙂 Jeg skal afsted for at finde bogen. Knus og kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Viden, frustration, angst og et dejligt liv