SURPRISE, 40 år og slowjuice

Slowjuice… Åh gud :-)

Mandag aften hentede jeg to kasser med hhv. 15 juicer, 3 kokosvand og 3 mandelmælk i hver… Seje Julie Houmann har netop slået dørene op for sin virksomhed Slowjuice Copenhagen, og selvfølgelig skulle vi både prøve men også støtte op om det fantastiske koncept. Kim og jeg kiggede hinanden dybt i øjnene, før vi gik i seng og ønskede hinanden held og lykke… Jeg har aldrig – som i aldrig nogensinde – været god til sådan noget. Har forsøgt mig med suppekur op til flere gange, og har aldrig holdt i mere end max 1,5 døgn… Tiden vil vise, hvor længe jeg holder denne gang!

IMG_5270

8 timer inde i kuren havde jeg indtaget 3 forskellige juicer, lidt mandelmælk og lidt kokosvand. Det var ulideligt… Ganske enkelt ULIDELIGT! Jeg var ved at kaste håndklædet i ringen flere gange, men jeg måtte simpelthen holde ud! SÅ slatten kunne min rygrad ikke være – at trække sig på dag 1 var uacceptabelt… Jeg har altid været pisse-stædig, men når det kommer til mad, har det altid været en anden sag… Jeg ELSKER mad!

Jeg startede dag 1 med at drikke en powerjuice fuld af rødbede, ingefær, citron og æble. Den smagte super-vildt godt, og jeg følte mig sund!! Efter meget kort tid begyndte min mave at skrige på mad – altså MAD, der kan tygges og smages… – Lige siden har jeg diskuteret med min indre stemme, og lige siden har jeg forsøgt at holde fast i min beslutning om at gennemføre… Efter at have drukket en dejlig juice med gulerod, citron, æble, ingefær og chili – og imens Vitus sov sin lur, var jeg simpelthen så træt, at jeg var nødt til at lægge mig på sofaen og lukke øjnene… Der var ikke så meget at gøre – jeg måtte på langs… Da jeg rejste mig fra sofaen et par timer senere, drak jeg juicen med spinat, romainesalat, hovedsalat, agurk, æble og mynte. Den var skøn og knap så tung, som de andre to juicer… Selvom det har været skønne juicer, har jeg stadig haft ondt af mig selv… Flere gange har jeg tænkt; “Hvorfor fanden gør jeg det her!?” Og der har min rationelle hjerne så svaret – “Jamen, du gør dette, fordi du gerne vil kickstarte en sundere livsstil, og fordi du gerne vil smide nogle kilo…” Åh gud…

Jeg måtte selv bestemme, hvilke juicer jeg drak, og på hvilke tidspunkter, jeg drak dem. Vigtigt var det, at jeg indtog 5 juicer, 1 mandelmælk, 1 kokosvand og the hver dag.

Anden dagen var også hård… Morgenen startede egentlig helt ok, og jeg havde sovet fint. I løbet af dagen blev jeg mere og mere træt, sulten og fik også hovedpine. Selvom hovedpinen tog til i løbet af dagen, og selvom jeg blev mere og mere sulten, så var dag 2 intet i forhold til dag 1… Egentlig havde jeg regnet med, at dag 1 ville være den nemmeste – lige startet, lidt høj på adrenalin og trods alt ikke så forfærdelig længe siden, jeg havde fyldt maven med sushi… Men der tog jeg fejl. Dag 1 var HELT sikkert værre end dag 2.

Da jeg var 4 timer inde i dag 3, havde jeg en krise og kunne SERIØST ikke vente til dette helvede ville slutte… Selvom jeg egentlig havde det ok, så var jeg stadig træt og mest af alt SULTEN! Hovedpinen var ikke begyndt endnu, men jeg frygtede den…

I skrivende stund nærmer jeg mig slutningen af dette eksperiment, og jeg er i live! Jeg er nået dertil, hvor jeg nærmest brækker mig ved tanken om juice, og jeg kan seriøst ikke finde ord for, hvor meget jeg glæder mig til at sætte tænderne i et godt stykke rugbrød med ost! Begge dele er indkøbt og ligger klar… Dag 3 har helt sikkert været den nemmeste, hvilket er en smule tankevækkende… Jeg havde forestillet mig, at jeg ville blive mere og mere sulten, men sådan har det ikke været. Faktisk er det stik-modsat… Hovedpinen er forsvundet, trætheden ikke så slem men sulten selvfølgelig eksisterende. Dog er det ikke på samme måde uudholdeligt som på dag 1 og 2. I dag har egentlig været helt ok… – Altså ikke på en måde, så jeg har lyst til at fortsætte, men det jeg har lært i løbet af de sidste tre dage, vil jeg helt sikkert inkorporere i mit fremtidige sunde liv 🙂

Set i bakspejlet, så har processen uden tvivl udviklet sig positivt i løbet af de tre sidste døgn. Første dag var KLART værst, anden dag knap så hård og tredje dag mindst drøj – men STADIG hård! Hvis jeg skal give nogle tips til andre, der vil kaste sig ud i dette juice-hejs, så er det helt sikkert, at folk skal lave så få planer som muligt. Jeg har været ufattelig træt, og ville ikke havde kunnet fungere, hvis jeg havde haft stramt program.

Afslutningsvis skal I have enkelte tal. Jeg har undervejs vejet mig hver aften og hver morgen. Fra start-aftenen og til aftenen på dag 1, havde jeg tabt 1 kg. Anden aften havde jeg tabt yderligere 1 kg, og på tredje aften – altså lige nu, har jeg smidt yderligere 0,6 kg. Dvs. jeg har tabt ca. 2,6 kg i alt. Nu skal de lede kg bare holdes væk fra min krop, og jeg skal for alvor i gang med min januar og februar challenge hos Energii – 15 træningspas på 2 mdr skal klares, og jeg glæder mig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SURPRISE, 40 år og slowjuice